Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi +90 248 213 27 20 İstiklal Yerleşkesi/BURDUR      
   
  Ana Sayfa Bölüm Hakkında Misyon ve Vizyon Yönetim Akademik Personel Kurul ve Komisyonlar Eğitim İletişim ENGLISH
 
 
Ana Sayfa
Gıda Mühendisleri Odası gıda mühendisini, “gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadarki tüm süreçlerde sağlığa uygun, güvenli ve kaliteli gıda üretilmesi, gıda üretim teknolojilerinin geliştirilmesi, gıda maddelerinin ambalajlanması ve depolanması, üretilen gıdaların kalite kontrollerinin yapılması, gıda alanında araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi konularında görev ve sorumluluklar alan kişidir” olarak tanımlamaktadır.

Gıda Mühendisinin temel görevleri arasında;

  • Sağlıklı ve güvenli gıdalar üretmek,
  • Yeni gıda işleme teknikleri ve yöntemleri geliştirmek,
  • Gıdaların nitelik ve nicelik yönünden korunmasını sağlamak,
  • Minimal işlenmiş sağlıklı ve güvenli gıda üretimini gerçekleştirmek,
  • Ürün geliştirme çalışmaları yaparak fonksiyonel yeni gıdalar üretmek sayılabilir.
 
 
Duyurular
Tek Ders Sınav Programı
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU
2016-2017 YILI EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI
LİSANS TEZİ HAZIRLAMA İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
LİSANS TEZİ İÇİN ŞABLON
STAJ EVRAKLARI
Etkinlikler
Görüntülenecek etkinlik bulunmamaktadır.