Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği Bölümü

Yayın Tarihi | 11 July 2024, Thursday

Bölüm Başkanından

Sevgili Öğrenciler, Değerli Ziyaretçiler,

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü olarak, analitik düşünebilen, liderlik ve yaratıcılık nitelikleri ile etik değerlere sahip, bilgiyi ve teknik donanımları etkin ve verimli kullanabilen, yaşam boyu öğrenmenin ve mesleki gelişimin gerekliliğini benimseyen sorumluluk sahibi gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Öğretim planımız modern çağımızın gereklilikleri dikkate alınarak dinamik bir şekilde güncellenmektedir. Öğrencilerimizin temel bilim (matematik/fen bilimleri), teknoloji (yapay zekâ) ve mühendislik bilgilerini gıda üretim sistemlerinin ve süreçlerinin tasarlanmasında, analiz edilmesinde, problemlerin tanımlanmasında ve çözümünde sağlık, gıda güvenliği ve proseslerin çevresel etkilerini dikkate alan bir yaklaşımla kullanabilme becerisini edinmelerini hedeflemekteyiz.

 

Bölümümüz, güçlü akademik kadrosu ve sanayi iş birlikleriyle, öğrencilerimize araştırma yapma ve projeler geliştirme fırsatları sunmaktadır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2016 yılında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının koordinasyonunda, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütülen Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında, ”Hayvancılık” alanında pilot üniversite” olarak seçilmiştir. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında yer alan süt ve süt ürünlerinin kalitesinin arttırılması, et ve et ürünleri çeşitliliği ile kalitesinin artırılması ve akademik çalışmaların sektör gelişimine yönlendirilmesi hedefleri doğrultusunda Bölümümüzde akademik çalışmalar yürütülmektedir. İlk mezunlarımızı verdiğimiz 2016 yılından 2025 yılına kadarki süreçte 214 lisans öğrencimiz bölümümüzden mezun olmuştur. Lisans üstü programlarımızdan ise 46 öğrencimiz yüksek lisans derecesiyle, 3 öğrencimiz doktora derecesiyle mezun olmuştur. Anabilim dalımızda halen 13 yüksek lisans ve 7 doktora öğrencisi lisans üstü eğitimlerine devam etmektedir. Mezunlarımız, gıda sanayiinde önemli yere sahip kuruluşlarda çalışmakta ve başarılı projelere imza atmaktadır.

 

Bölümümüz hakkında detaylı bilgi almak, etkinliklerimizi, akademik çalışma konularımızı ve projelerimizi incelemek ve bizlerle iletişime geçmek için sizleri web sayfamızda keyifli bir gezintiye davet ediyoruz.

Ulusal değerlere bağlı, uluslararası ölçekte bilgi üreten, bölgesel ve ulusal sorunlara çözüm odaklı projeler geliştiren, üniversite-sanayi iş birliğini ön planda tutan ve nitelikli araştırıcılar yetiştiren bir bölüm olarak, sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyar, eğitim hayatınızın başarılı ve verimli olmasını dilerim.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Oğuz GÜRSOY
Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı